Translate

dinsdag 26 juli 2011

Amarena kersen cupcakes

Bah, is me dat een zomerweertje!!!  Grijs, nat en ja ik heb het zelfs KOUD!  Wat moet een mens dan doen?? Yes, cupcakes bakken voor bij een lekker bakje troost :)
Ik heb mijn vanille cupcake recept gebruikt en in elke cupcake een Amarena kers gestopt met stukjes bakvaste chocolade en afgewerkt met een crème toef met het sap van de Amarena kers.  Mmmm... die zijn echt wel Super super super lekker, al zeg ik zelf!  Heb terug stap voor stap foto's genomen, zo krijg je een beter beeld.  Recept voor 6 cupcakes:
1 eitje en  63g suiker, het zwarte zijn de vanillezaadjes  :)

Ei en suiker luchtig geklopt en boter (63g) gesmolten

boter en bloem (63g) bijvoegen

Nog een scheutje melk en klaar is kees :)

Vormpjes vullen en kers en chocolade instoppen

ongeveer 20 min op voorverwarmde oven op 170°

een piempampoentje :)


Crème toef van Amarena sap mmm...



Zo, ik ga er nu heerlijk van smullen! Tot de volgende! Xxx

zaterdag 23 juli 2011

The coconut cupcakes :)

Kreeg ik deze week de vraag of ik ook cupcakes met cocos kon bakken?  Natuurlijk kan dat!  Vandaag mocht ik dus Cocos cupcakes maken en heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven.  Ik had een recept gevonden uit het Hummingbird bakboek, maar ik weet niet of dat aan mij ligt, ik vind die cupcakes echt vies :( Jakkes, krijg ze gewoon niet binnen... Alle cupcakes met gewone bloem en bakpoeder (behalve de chocoladeversies) krijg ik niet binnen... Dus die gebruikt als kippenvoer en mijn vertrouwd recept voor vanillecupcakes boven gehaald.  Hierbij ongeveer 80ml cocosmelk aan toe gevoegd en wat cocosrasp door het deeg gespateld en dan vullen maar :) Heb er ook nog stukjes ananas uit blik aan toegevoegd en moet zeggen, ze waren echt overheerlijk!  Voor de Crème heb ik ook ananassap en cocosmelk gebruikt, mmm...
Had er nog een paar extra gebakken en hier thuis vond iedereen ze Super lekker, behalve mijn wederhelft :) die heeft een hekel aan cocos!  Toen hij thuis kwam en de cupcakes zag staan, was hij enthousiast, maar toen hij in eentje beet, was dit enthousiasme al snel over...
Heb ook nog een beetje sfeerfoto's genomen, vind ik altijd wel leuk om te doen!  Wat vinden jullie van het resultaat?








Tot de volgende Blog, Veel liefs Xxx

vrijdag 22 juli 2011

vanillecupcakes met 'PAP' :)

Gisteren langsgeweest bij oma en opa en vlug nog een paar cupcakes gebakken voor bij de koffie :) Het zijn mijn standaard vanillecuppies geworden met een overheerlijke toef banketbakkersroom en moet zeggen dat deze combinatie hééééél erg lekker is!  Ze zijn in ieder geval goedgekeurd door Kids en Manlief. 

Hier volgt het recept:

Voor 12 cupcakes:

125g zelfrijzende bloem
125g suiker
125g goeie boter
2 eitjes
2 eetlepels melk
1/2 vanillestokje

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.  Zet 12 cupcake vormpjes klaar en verwarm de oven voor op 170°
Snij het halve vanillestokje doormidden en schraap er de zaadjes uit en voeg dit bij de suiker en eitjes.  (het stokje kun je bij je suiker stoppen, zo krijg je vanillesuiker).
Klop de suiker samen met de eitjes tot een luchtig schuimende massa (toch zeker 5min kloppen)
Smelt de boter in de microgolf op laag vermogen, de boter mag zeker niet te warm zijn!  Voeg de gesmolten boter bij het suiker- eimengsel en zeef er het zelfrijzend bakmeel onder.  Alles goed mengen en op het laatste de melk erbij doen.  Vul je vormpjes met ongeveer 35/40g deeg en bak ze in de oven op 170° gedurende 18min.  Je kunt echt vanalles aan dit simpele maar ooooh zo lekker beslag toevoegen, denk maar aan frambozen, stukjes bakvaste chocolade, rabarber, chocolade, speculoospasta, stukjes speculoos, nootjes, banaan en ga zo maar door... :)

Voor de lekkere 'PAP' topping:

250ml melk
50ml room
1 vanillestokje
2 eidooiers
40g suiker
20g puddingpoeder

Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit, voeg ze, samen met het stokje bij het room- melkmengsel.  Breng de room- melk aan de kook.
Meng intussen de suiker met de puddingpoeder samen met de eidooiers, als de melk kookt, giet je eerst een klein beetje van de warme melk bij de suiker en eitjes, eventjes goed doorroeren tot een gladde massa en dan giet je dit bij de melk.  Zeker goed blijven roeren en eventjes laten koken, tot je pap dikker wordt en er bubbels beginnen opkomen, de pap direct in een kom gieten en afdekken met een plastic folie, in koelkast laten afkoelen. 



mmmm... ik krijg er weer zo ontzettend zin in... :)

Tot binnenkort,

Liefs Xxx

woensdag 20 juli 2011

Brownie Cupcakes met een extra twist :)

Wat moet een mens met dit slechte weertje?  Cupcakes bakken natuurlijk!  Dit keer zijn het Brownie cupcakes geworden en ze zijn echt goddelijk!  Je moet natuurlijk wel van Chocolade houden :) maar in mijn geval is dit geen probleem :)

Hier komt het receptje:

120 gram pure chocolade (55% of 65%)
113 gram roomboter
250 gram suiker
1 theelepel vanille essence
3 grote eieren (L), losgeklopt
105 gram bloem (geen zelfrijzend)
¼ theelepel zout

Bréssileinne nootjes
Bakvaste chocoladestaafjes

Verwarm de oven voor op 170ºC en zet de cupcake vormpjes klaar.

Doe de boter en de chocolade in een in de magnetron (op laag vermogen) smelten ( Hoeft echt niet lang, dus zeker af en toe controleren of de chocolade verbrand). Laat het daarna iets afkoelen. Doe de suiker erbij en roer het goed door. Voeg de vanille essece ook toe en de eieren en roer weer goed door (gewoon met een houten lepel) totdat je een gladde, zachte (vloeibare) massa hebt. Voeg als laatste de bloem met de zout toe, en roer het rustig door, totdat alle bloem opgenomen is in het mengsel. 

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes, breek de bakvaste chocoladestaafjes in stukjes en stop deze in het beslag, strooi er nog een beetje nootjes over en bak de brownie cupcakes ongeveer 20 minuten. Als je een saté prikker erin steekt moet deze er nog plakkerig uitkomen, niet meer met vloeibaar beslag maar wel nog behoorlijk plakkerig. Als het nog vloeibaar is, laat ze dan 1 minuut langer in de oven en test weer. Laat de cupcakes daarna wat afkoelen als je dit kan natuurlijk :) Ik zelf kan er echt niet afblijven en eet ze liefst lekker warm :)



Deze week volgen zeker nieuwe creacties, dus zeker blijven volgen :)

zondag 10 juli 2011

Chocolademoussecakejes mmm...

Laatst zag ik dit receptje voor chocolademoussecakejes en moest dit als echte chocoladefreak direct proberen!  Moet zeggen ze zijn echt SUPER lekker! 
Hieronder het recept voor 6 cupcakes (heb het recept gehalveerd, dus wil je er meer maken, gewoon verdubbelen).

30gr bloem
7gr bakpoeder
2gr zout
150gr pure chocolade (of helft puur, helft melk kan ook)
125gr boter op kamertemp
3 eieren, gesplitst
100gr kristalsuiker

1. Verwarm de oven voor op 180°/gasstand 3
2. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom en zet opzij
3. Smelt de chocolade met de boter in een steelpannetje op een héél laag vuurtje, het mag zeker niet koken!4. Klop de eidooiers (eerst de dooiers wat loskloppen zonder de suiker) en de suiker in een kom luchtig (zeker minimum 5min kloppen)
5. Klop het chocolademengsel erdoor tot het volledig is opgenomen
6. Klop de eiwitten met een snuif zout tot er pieken ontstaan, vouw het eiwitschuim door het chocolademengsel, hier zeker niet kloppen, maar zacht erdoor vouwen!
7. Verdeel het mengsel in 2 porties en zet 1 ervan in de koelkast om er later de cakejes mee af te smeren.
8. Spatel de bloem door het andere deel en vul de vormpjes tot tweederden met het het beslag.
9. Bak ze 15-20 min ze moeten vanbinnen net gaar en nog smeuïg zijn, neem ze uit de oven en laat afkoelen.
10. Verdeel de chocomousse uit de koelkast in een dikke laag over de cakejes, versier zoals gewenst :)

Hieronder volgen de foto's van hoe ik ze heb gemaakt :)
alle ingrediënten bij elkaar: chocolade en boter in steelpannetje, eiwit met snuifje zout, suiker en eigeel, bloemmengsel

Zo ziet de chocomousse eruit, klaar om de bloem erbij te doen

gevulde vormpjes, ik heb 30gr gebruikt, maar 35/40gr zou beter zijn!

de cakejes net uit de oven :)

cakejes zonder chocomousse met fondantbloem

met een laag lekker chocomousse :)

totaalplaatje

mmm lekker hoor!

eventjes geprobeerd om een roos toef te spuiten
Zeker eens proberen hoor!! Ze zijn echt jammie :)

zaterdag 2 juli 2011

De bloempotjes voor de juffen :)

Donderdag was het zover, de laatste schooldag!  Kids vonden dat niet leuk, naar school gaan is véééél leuker mama, thuis is het saaaaai :) Dat zal nog wel veranderen...  Ze mochten allemaal een bloempotje met minicupcakes meegeven voor de juffen en ze hebben hun eigen kleurtje gekozen!  En trots dat ze waren met hun potjes, altijd leuk om die snoetjes te zien :)  De juffen waren ook blij met hun geschenken en via deze weg wil ik ze toch nog eens in de bloemetjes zetten... Bedankt lieve juffen voor de goede zorgen jaar in jaar uit, dag in dag uit! 
Hier zijn ze dan:
Blauw voor Kylian zijn Juf

Yoran wou graag paars voor zijn Lieve juf Lies

En voor de Lieve Juf van Yara mocht het roze zijn ;)


En dan nog eentje voor neefje Marten zijn Juf in rood en geel

Vind deze echt leuk om te maken, zo simpel maar toch met zo'n leuk en mooi resultaat.  Heb ze dan nog mooi ingepakt in doorzichtig papier met bijpassende strik.  Oh ja het waren trouwens terug de vanille honing cupcakes afgesmeerd met een likje honing, hoop dat de juffen ze lekker vonden :)

Tot de volgende blog! Xxx