200gr pure chocolade (ik gebruik de callets van callebaut)
25gr ongezouten boter
3 eitjes
2 eetlepels suiker
250ml room
2 theelepels koffiepoeder
Doe de chocolade samen met de boter in een kom die microgolfoven bestendig is en smelt deze in de microgolf. Scheidt de eitjes en roer de dooiers door de gesmolten chocolade, zet eventjes opzij. Voeg het koffiepoeder bij de room en klop op (niet helemaal stijf) voeg de chocolade bij de room en klop nog eens goed door. Klop nu de eiwitten op met de suiker en spatel deze in 2 keer bij het chocolademengsel. Niet te 'bruut' mengen, want je wil zoveel mogelijk lucht behouden. Ik stop de chocomousse in een spuitzak en spuit deze in potjes. Werk af met een beetje geschaafde chocolade en laat ze zeker 2 uur opstijven in de koelkast.
Genieten maar!!!!
Lieve groetjes en tot de volgende blog! :) xxx