Translate

zondag 18 augustus 2013

Marmercake met chocoladecrème

Zo af en toe mogen mijn kids zelf hun taartje kiezen en deze week was het de beurt aan Yoran.  Hij had nog eens zin in zo'n taartje met 2 kleurtjes met chocolade bovenop en natuurlijk ook met de 'bollekes' hé mama :) Dus ging mama aan de slag en ooooh wat heeft mijn kleine man genoten van zijn taartje!!!  Iets bakken hoeft niet altijd 'ingewikkeld' te zijn, ik vind de simpelste receptjes vaak de lekkerste, het geheim zit hem ook in lekkere verse producten te gebruiken ;)





Hier het receptje:

170gr ongezouten boter
140gr fijne suiker
3 eieren
140gr zelfrijzend bakmeel
1tl vanille-extract
2 el ongezoete cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180°C.  Vet een ronde springvorm van 20cm in en bekleed de bodem met bakpapier.  Klop de boter met de suiker wit en luchtig.  Voeg er de eitjes 1 voor 1 aan toe en klop telkens na iedere toevoeging goed door.   Zeef het bakmeel boven het mengsel en vouw het erdoor.  Verdeel dit beslag over 2 kommen en roer er door het ene het vanille-extract door en door het andere het cacaopoeder.  Schep afwisselend een lepel wit beslag en een lepel bruin beslag in de bakvorm en roer het dan nog eens met een satéprikker of mesje door elkaar zo bekom je het marmer effect.  Bak de taart 45 minuten tot hij mooi gerezen is en goudgeel is.  Laat de taart volledig afkoelen.

Voor de chocoladecrème:

80 ml room 40%
80 gr fijne suiker
80 gr ongezouten boter
50 gr gesmolten pure chocolade

Verwarm de room met de suiker in een steelpannetje tot de suiker gesmolten is.  Laat goed afkoelen!  Klop de boter wit en voeg er dan het afgekoelde room/suikermengsel aan toe en klop tot de crème bindt.  Voeg er de afgekoelde chocolade en toe en klop nog eens kort door.  Doe de crème in een spuitzak en spuit dotjes op je afgekoelde marmercake.  Werk af met chocoladebollekes :) of chocoladeschilfers.  Laat je volledig gaan zou ik zeggen :)

Véél bakplezier!!

Lieve groetjes,

Lindsay xxx

donderdag 15 augustus 2013

Citroen/frambozencake

30 juli mocht ik weer wat kaarsjes uitblazen :) en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij!  Ik ben echt verzot op citroen (mocht het jullie nog niet zijn opgevallen ;)) dus koos ik voor een super lekkere en gemakkelijke citroen/frambozencake.  Wat deze cake zo lekker maakt is de citroensiroop die je er na het bakken overgiet, mmm... echt zooooooo lekkker!!!  Ik heb alvast genoten van mijn birthday gebakje!!






Receptje:

Voor de cake:

125gr ongezouten boter
130gr fijne suiker
2 grote eieren
fijn geraspte schil van 1 citroen
110gr zelfrijzende bakmeel
1 bakje frambozen van 125gr
Tip zorg er steeds voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 180°C.  Klop de boter en de suiker bleek en luchtig.  Klop er dan 1 voor 1 de eitjes door, telkens goed doorkloppen. Klop er nu kort de citroenschil door.  Zeef de bloem en spatel deze door mengsel.  Vet een bakvorm van 20x20cm in en verdeel het beslag over de bakvorm.  leg er de frambozen op.  Bak de cake ongeveer 20 minuten goudbruin.  Haal hem uit de oven en prik er gaatjes in, giet de citroensiroop mooi gelijkmatig over de cake en laat afkoelen.

Citroensiroop:

4 el fijne suiker
Sap van 1 citroen

Ik hou van de zure smaak dus ik neem maar 4 el maar als je het zoeter wil kan je gerust 6 el nemen.

Breng het citroensap en de suiker al roerend aan de kook tot de suiker volledig is opgelost.


Mmm... krijg er nu al terug zin in, hopelijk genieten jullie evenveel van deze cake!!

Lieve zoete groetjes,

Lindsay x