Translate

woensdag 20 februari 2013

Appel/kaneel rolletjes

Ik had beloofd van ietsjes meer te posten op de blog en ik moet mij natuurlijk aan die belofte houden hé ;) en ik heb zulke leuke reacties gekregen op de citroen/mascarpone cake, dank jullie wel hiervoor!

Mijn ventje vraagt (lees: zaagt ;-)) al een tijdje om nog eens iets met appeltjes te bakken, dus vandaag heb ik speciaal voor hem appel/kaneel rolletjes gemaakt.  Ze zeggen wel eens de liefde van de man gaat door de maag, wel bij de mijne is dit ook wel zo en ooooh wat vond hij ze lekker!





Hier is het receptje:

voor 12 stuks:

175gr bloem
18gr melkpoeder
18gr suiker
snuif zout
25gr verse gist
1 en 1/2 ei
1 dooier (eiwit kan je gebruiken om je rolletjes in te smeren voor het bakken)
30ml lauw water
75gr ongezouten boter in kleine blokjes gesneden

Voor de vulling:

Kaneel en suiker
2 appels, geschild en in blokjes gesneden en beetje besprenkeld met citroensap

Los de gist op in het lauwe water.  Doe bloem, suiker, melkpoeder, zout, eitjes en boter in de kom van je keukenrobot en begin te kneden op medium snelheid, voeg er het gist/water mengsel bij en laat 20 minuten kneden op medium snelheid.  Neem het deeg uit de kom van de keukenrobot (het is een vrij plakkerig deeg, dit is normaal en zal beteren na het rijzen) en leg het in een lichtjes ingevette kom en dek af met een handdoek en laat 45 minuten rijzen. 

Na 45 minuten haal je het deeg uit de kom en rol je het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Probeer het een beetje in een rechthoek te rollen, hoeft niet mooi recht te zijn hoor.  Strooi er nu eerst de suiker op en dan de kaneel, ik weeg dit niet af, ik strooi een mooi laagje erop :) dan strooi je er ook wat kaneel op (naar smaak) en dan gevolgd door de appelblokjes.  Rol het deeg mooi op en snij stukjes van ongeveer 3cm breed.  Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk ze in met het eiwit.  Laat ze nog eventjes rusten terwijl je de oven voorverwarmd op 180°C
Bak ze af op 180°C zo'n 15 minuten, je mag gerust de plaat eventjes draaien halverwege de baktijd zodat ze allemaal even bruin worden.

Werk de rolletjes af met een beetje gesmolten chocolade en ENJOY!!!

Véél bakplezier en lieve groetjes,

Lindsay xxx

3 opmerkingen:

  1. Hmmm moet ik zeker ook eens uitproberen! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar kan je melkpoeder kopen? Ik ken het niet, weet wel dat het in veel produkten wordt verwerktQ

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze waren super en op het werk vonden ze ook heel lekker xxxx

    BeantwoordenVerwijderen