Translate

woensdag 13 februari 2013

Overheerlijke Citroen/mascarpone cake!!!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een receptje gepost heb...  Ik zal mijn best doen en proberen van zeker 1 keer per maand een lekker receptje te plaatsen :)

Morgen is het valentijn... en ik moet toegeven, ik hou er wel van om mijn geliefden op die dag eens extra in de watten te leggen :)
Daarom heb ik vandaag een lekkere cake gebakken die we morgen met z'n allen zullen opsmullen.
Hij is echt overheerlijk en super super super gemakkelijk om te maken!






Hier is het receptje:

250gr zelfrijzende bloem
250gr suiker
250gr mascarpone
4 eitjes
Merg van 1 vanillestok
zeste en sap van 1 citroen

Begin met de oven voor te verwarmen op 180°C
Suiker met de eitjes en de vanille wit en luchtig kloppen.  Mascarpone, gezeefde bloem, citroen zeste en sap erbij doen en nog eens goed doorkloppen tot een egale massa.  (zeker niet te lang kloppen).
Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake zo'n 40 à 60 minuten.  De cake is gaar als je er eventjes in prikt en je mes er droog uitkomt.

Citroensiroop:

sap en zeste van 1 citroen
50gr suiker

Doe het sap, schil en de suiker in een steelpannetje en breng op een laag vuur aan de kook tot de suiker mooi is opgelost.  Giet de siroop van zodra de cake uit de oven komt over de bovenkant.  (ik prik eerst altijd wat 'gaatjes').  Laat de cake eerst wat afkoelen in de vorm en laat hem dan helemaal afkoelen op een taartrooster.

Voor de afwerking:

Rode vruchten naar keuze, ik heb bosbessen en frambozen gebruikt
100gr macarpone
100gr room 40%
1 eetlepel suiker
Citroenzeste

Klop de room met de suiker half op, voeg er de mascarpone en de citroenzeste aan toe en klop verder tot een stevige crème.  Spuit toefjes op je afgekoelde cake en werk af met de vruchten.  Je zal waarschijnlijk nog crème overhouden, maar die kan je dan gerust serveren bij de cake op een bordje met nog wat rode vruchten :)

Ik hoop dat de cake in de smaak zal vallen :) Happy Valentine's Day XOXO

6 opmerkingen:

  1. Ooooooooo die ga ik toch wel eens proberen! Ik maak steeds maar de "gewone" 4/4-cake of al eens met chocolade.. Dit specialleke steekt zondag zeeeeeeeeeeeeker in mijn oventje!! Dankjewel Lindsay en ga vooral door met bakken hoor! Ik vind jouw creaties die ik op facebook zie ALTIJD superrrrr! Groetjes, Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker de moeite om eens te proberen want het ziet er toch al zeer lekker uit))) Bedankt voor het lekkere recept hoor!!!!Fanny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super en niet moeilijk dank je wel ge zijt een schatje xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je dit ook gebruiken voor cupcakes?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hij is echt super lekker!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hai, welke maat bakvorm heeft u gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen