Translate

zaterdag 21 juli 2012

Witte chocolade brownies met een twist :)

Is weeral een tijdje geleden dat ik nog iets gepost heb :) maar in de vakantie is het zowiezo al iets drukker met de kids die thuis zijn :) Over de kids gesproken, ze zijn altijd wel te vinden voor iets lekkers klaargemaakt door mama!  Een tijdje geleden heb ik taartjes gemaakt met passievruchtencrème op een stukje witte chocoladebrownie en wat was dat lekker!!!  Yoran bleef maar vragen of ik die koekjes nog eens wou maken, maar dan zonder dat 'zuur' er boven op ;)
Kindjes vragen en mama bakt :) Ik heb aan het basisrecept nog donkere chocolade toegevoegd en stukjes witte chocolade en een beetje verkruimelde diepvries frambozen, laat je volledig gaan zou ik zeggen, ze zijn super lekker en ooooh zo gemakkelijk te maken :)





Hier het receptje:

200gr witte chocolade
150gr ongezouten boter
200gr kristalsuiker
4 eieren
150gr zelfrijzende bloem
20 gr gehakte chocolade
ik heb er zelf ook nog wat pure gehakte chocolade bijgedaan en wat verkruimelde diepvries frambozen, maar zou ook lekker zijn met nog wat nootjes door denk ik :)

Verwarm de oven voor op 220°C
Smelt de 200gr witte chocolade (ik doe dit in de microgolf, telkens 30sec en even doorroeren)
Smelt ook de boter op een laag vuurtje (de boter mag zeker niet heet zijn!)
Klop de suiker samen met de eieren op en giet er dan de gesmolten boter bij, gevolgd door de witte chocolade en meng goed door.  Voeg er dan de gezeefde bloem bij en roer goed door.  Als laatste voeg je de gehakte chocolade erbij en de frambozen, goed onderspatelen en uitgieten in een goed ingevette browniebakvorm of een andere vierkante vorm en bak af gedurende 20 à 25 minuten.
Zeker goed laten afkoelen en in vierkantje versnijden en GENIETEN maar zou ik zeggen!! :)

Vele lieve groetjes en tot de volgende blog!!! Xxx

3 opmerkingen:

  1. Ze zijn heerlijk... alleen bij jou liggen de bessen zo mooi vanonder, bij mij liggen ze verspreid over het hele gebak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heykes Els,

    ik heb diepvries frambozen gebruik die ik eerst verkruimeld heb, mss kan het daaraan liggen? Leuk om te horen dat je ze lekker vond!

    Lieve groetjes,

    Lindsay

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super lekker!

    groetjes
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen