Translate

zaterdag 13 juli 2013

Duivelscakejes op een oreokoekje met een chocoladecrème :)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog iets gepost heb, maar ik heb het soms zooooo druk!!!  En nu zeker in de vakantie is het dubbel zo druk, de kids vragen dan ook de nodige aandacht van mama :) Maar ik heb niet stil gezeten wat bakken betreft en heb nog een paar lekkere receptjes voor jullie in petto!!!  Waaronder dus deze duivelsecakejes, de naam alleen al ;) het zijn dan ook duivels lekkere cakejes!!!  Heb ze gisteren gemaakt en heb ze vandaag al moeten opnieuw maken op verzoek van kids en manlief, dus ze zijn echt wel in de smaak gevallen!







Hier het receptje:

De cupcakes:

53gr zachte ongezouten boter
115gr bruine suiker
2 grote eitjes
115g bloem
1/2 theelepel zuiveringszout of natriumbicarbonaat
25gr cacaopoeder (100% cacao)
125ml room 40%
12 oreokoekjes

Verwarm de oven voor op 175°C.  Leg in ieder cupcake papiertje een oreokoekje.  Klop de suiker samen met de boter tot een luchtige massa.  Klop er dan 1 voor 1 de eitjes door.  Schraap na iedere toevoeging van de eitjes eens de wanden van je kom proper.  Zeef er dan de bloem, cacao en het zuiveringszout bij en klop nog eens door.  Als laatste klop je de room erbij.  Schep ongeveer 40gr beslag per cupcakepapiertje en bak de cakejes ongeveer 20 minuten.  Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Chocoladecrème:

100ml room
100gr suiker
100gr ongezouten boter
2 eetlepels Philadelphia roomkaas met Milka
2 eetlepels cacaopoeder (100% cacao)

Verwarm de room met de suiker in een steelpannetje tot de suiker is gesmolten.  Laat afkoelen.  Klop intussen de boter wit en luchtig.  Als het roommengsel is afgekoeld giet je deze straalsgewijs bij de boter en klop je tot je een mooie luchtige massa krijgt.  Voeg er dan de Milka roomkaas en de cacaopoeder aan toe en klop nog eens goed door.  Doe de crème in een spuitzak en spuit toefjes op de cakejes.

Ik hoop dat ze bij jullie ook zo in de smaak vallen!!! :) :)

Lieve groetjes en tot de volgende blog,

Lindsay xxx

3 opmerkingen:

  1. Ik heb het geprobeerd, iedereen vond het hemels, enkel mijn topping was niet helemaal gelukt. Wat kan er mis gegaan zijn als deze nog te vloeibaar was (ondanks nachtje in de koelkast)?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het suiker/roommengsel moet goed afgekoeld zijn voor je het bij de boter giet, dan blijven kloppen tot de crème bindt, dus het mag zeker niet vloeibaar zijn, soms als het warm weer is moet je gewoon iets langer kloppen, het moet echt een mooie spuitbare crème worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen