Translate

donderdag 19 september 2013

Witte Chocoladetaart met framboosjes :)

Brrr... Koud, koud, koud!!!  De herfst doet stilletjes aan zijn intrede en ja dat vind ik reden genoeg om te bakken :) Vanmorgen een lekkere en vooral luchtige witte chocoladetaart gemaakt om vanmiddag samen met de kids op te smullen met een kopje (of 2) koffie!   Hij is echt zoooo lekker dat ik graag het receptje met jullie deel.  Witte chocolade is zowiezo ontzettend zoet dus de iets wat zure frambozen passen er perfect bij.





Recept voor een springvorm van 20cm:

140gr witte chocolade
110gr ongezouten boter
140gr kristalsuiker
4 eitjes gesplitst
1 vanillestokje (extract mag ook maar voeg het dan erbij na de eidooiers)
85gr bloem
35gr amandelpoeder
verse frambozen en geraspte witte chocolade voor de afwerking

Verwarm de oven voor op 160°C.  Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie of in de microgolfoven.  Laat eventjes afkoelen.  Klop de boter met 70gr suiker en het merg van de vanillestok  wit en luchtig en klop er dan de eidooiers door.  Roer er de gesmolten witte chocolade door.  Zeef de bloem boven dit mengsel en voeg ook het amandelpoeder toe.  Vouw dit alles mooi door elkaar.  Klop de eiwitten samen met de andere 70gr suiker tot het dik en glanzend is.  Voeg het eiwit in 3 keer toe en vouw het zachtjes door het beslag, zeker niet kloppen, want zo gaat de lucht eruit.  Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart ongeveer 40-45 minuten, tot hij mooi goudbruin is.  Laat de taart goed afkoelen en verwijder de springvorm.  Als de taart echt goed is afgekoeld bestuif je hem met een beetje bloemsuiker en de geraspte witte chocolade en werk hem af met de framboosjes.  ENJOY!! :)

Have fun baking!!!

Tot de volgende blog!

Lieve groetjes,

Lindsay xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen