Translate

zondag 10 juli 2011

Chocolademoussecakejes mmm...

Laatst zag ik dit receptje voor chocolademoussecakejes en moest dit als echte chocoladefreak direct proberen!  Moet zeggen ze zijn echt SUPER lekker! 
Hieronder het recept voor 6 cupcakes (heb het recept gehalveerd, dus wil je er meer maken, gewoon verdubbelen).

30gr bloem
7gr bakpoeder
2gr zout
150gr pure chocolade (of helft puur, helft melk kan ook)
125gr boter op kamertemp
3 eieren, gesplitst
100gr kristalsuiker

1. Verwarm de oven voor op 180°/gasstand 3
2. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom en zet opzij
3. Smelt de chocolade met de boter in een steelpannetje op een héél laag vuurtje, het mag zeker niet koken!4. Klop de eidooiers (eerst de dooiers wat loskloppen zonder de suiker) en de suiker in een kom luchtig (zeker minimum 5min kloppen)
5. Klop het chocolademengsel erdoor tot het volledig is opgenomen
6. Klop de eiwitten met een snuif zout tot er pieken ontstaan, vouw het eiwitschuim door het chocolademengsel, hier zeker niet kloppen, maar zacht erdoor vouwen!
7. Verdeel het mengsel in 2 porties en zet 1 ervan in de koelkast om er later de cakejes mee af te smeren.
8. Spatel de bloem door het andere deel en vul de vormpjes tot tweederden met het het beslag.
9. Bak ze 15-20 min ze moeten vanbinnen net gaar en nog smeuïg zijn, neem ze uit de oven en laat afkoelen.
10. Verdeel de chocomousse uit de koelkast in een dikke laag over de cakejes, versier zoals gewenst :)

Hieronder volgen de foto's van hoe ik ze heb gemaakt :)
alle ingrediënten bij elkaar: chocolade en boter in steelpannetje, eiwit met snuifje zout, suiker en eigeel, bloemmengsel

Zo ziet de chocomousse eruit, klaar om de bloem erbij te doen

gevulde vormpjes, ik heb 30gr gebruikt, maar 35/40gr zou beter zijn!

de cakejes net uit de oven :)

cakejes zonder chocomousse met fondantbloem

met een laag lekker chocomousse :)

totaalplaatje

mmm lekker hoor!

eventjes geprobeerd om een roos toef te spuiten
Zeker eens proberen hoor!! Ze zijn echt jammie :)

3 opmerkingen:

  1. is het 80 of 30 gr bloem??

    zou het graag eens testen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals het in het receptje staat: 30 gr :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ze staan in de oven....met tarwe allergie in huis is het met speltbloem gemaakt benieuwd....

    het is een leuk lettertype maar ik twijfelde over de 3 maar nu ik mijn vraag terug lees zie je het verschil.

    BeantwoordenVerwijderen