Translate

maandag 16 april 2012

Hallo Iedereen,

het is al een tijdje geleden dat ik nog eens iets geschreven heb en ben van plan om daar verandering in te brengen!!  Jullie weten dat ik gek ben op macarons en daar mogen jullie dus binnenkort héél véél post over verwachten :) en waarom nu ook niet beginnen met de macarons die ik gisteren heb gemaakt :)

Hier komen ze:



Het zijn sinaasappelmacarons met een sinaaslikeur ganache en mmm... oh zo lekker!!

Receptje voor de macarons:

200gr poedersuiker
100gr amandelpoeder
125gr eiwit
40gr fijne kristalsuiker
spuitzak met spuitmondje van 1cm
2 bakplaten bekleed met bakpapier

Zeef de poedersuiker samen met het amandelpoeder en zet apart.  Klop het eiwit goed stijf samen met de suiker en voeg er dan oranje kleurstof aan toe en klop nog eens goed.  Voeg er dan het suiker/amandelmengsel bij en meng goed tot het mengsel van je spatel druipt in lintjes, zeker niet te lang mengen of het mengsel zal te vloeibaar worden om nog mooie rondjes te spuiten.
Vul de spuitzak en spuit gelijke rondjes van ongeveer 5cm doorsnede.  Tik met je bakplaat lichtjes op het werkblad om de luchtbelletjes te verwijderen.  Laat de macarons zeker 15minuten tot 1 uur rusten.  Verwarm de oven op 140°C en bak ze ongeveer 15 minuten of tot ze niet meer wiebelen als je er tegen tikt.  Het kan zijn dat je halverwege de baktijd de plaat eens moet draaien, zo bakken ze mooi gelijkmatig en denk eraan, iedere oven is anders, dus is het kwestie van blijven proberen :)

Voor de vulling:

50ml room
goeie scheut sinaaslikeur
150gr melkchocolade

Breng de room met de sinaaslikeur tot het kookpunt, neem  van het vuur en voeg de chocolade toe en meng tot een mooie gladde massa.  Laat even opstijven in de koelkast.

Vul je macarons met de vulling en laat ze zeker enkele uren rusten in de koelkast, dan zijn ze op hun best!

Zo, véél plezier met het bakken van macarons en onthou: 'de aanhouder wint'!

Vele lieve groetjes,

Lindsay

4 opmerkingen:

  1. Ik ga je zeker hier ook volgen, ik zag je bericht op het forum over die kokos & witte chocolade macarons das echt mijn favoriete smaak samen :)

    Kan alleen op het forum je bericht niet meer vinden :( even goed zoeken dan maar hoop dat je namelijk daar het recept het vermeld !!

    Ga zo door en ik blijf kijken, je macarons zien er echt super uit :) !!!

    Liefs Ivy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Machteld Van Impe24 april 2012 om 19:38

    Welke kleurstof gebruik jij?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie op de blogs dat jullie vooral de gelkleurstoffen van spectrum gebruiken? Maar waar halen jullie die? Liefst ergens in West-Vlaanderen...

      Verwijderen
  3. Hey Lindsay,
    Eerst en vooral gefeliciteerd met je prestaties ;-).
    Ik heb een vraagje, ik probeer al enkele keren macarons te bakken, pistache kleurige, als ik ze uit de oven haal zijn ze vanbinnen nog mooi van kleur maar vanbuiten hebben ze meer een karamel kleurtje. Ik laat ze eerst een uurtje rusten en bak ze dan 10 min op 150°c.(zonder hete lucht) Wat doe ik toch mis ?
    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen