Translate

woensdag 13 juni 2012

Amandelcupcakes met amaretto en witte chocoladecrème

Gisteren had ik zo'n zin in een lekkere cupcake en het was al een tijd geleden dat ik ze voor mezelf had gemaakt, dus ging ik aan de slag :) Heb er bewust maar 6 gemaakt, want ja ken je dat, voor je het weet heb je er 4 binnen en durf je morgen niet meer op de weegschaal staan ;)

Het zijn dus amandelcupcakes geworden met amaretto en witte chocoladecrème, mmm zooooo lekker!!
Voor 12 cupcakes:

100gr bloem
7gr bakpoeder
100gr amandelpoeder
220gr suiker
snuifjes zout
1 ei
60gr ongezouten boter op kamertemperatuur
180ml melk ik gebruik altijd karnemelk (niet gezoet)
1 eetl. vanille-extract

verwarm de oven voor op 180°C.  Zeef bloem en bakpoeder boven een kom en voeg hierbij het amandelpoeder, zout en de suiker, meng goed samen.  Klop de boter wit en luchtig, voeg hierbij de melk, ei en vanille en meng samen.  Voeg er dan de droge ingrediënten bij en meng tot een glad geheel.
Vul de cupcake papiertjes voor driekwart met het beslag en bak af in ongeveer 20 minuten (eventjes controleren met een satéprikker).

Voor de chocoladecrème:

250gr boter
60gr poedersuiker
250gr banketbakkersroom
150gr gesmolten witte chocolade

Klop de boter wit en luchtig samen met de poedersuiker.  Voeg er de banketbakkersroom toe en klop goed samen.  Voeg er als laatste de gesmolten witte chocolade bij klop niet meer te lang. 

Als de cakejes klaar zijn prik je er gaatjes in met een satéprikker en doordrenk je ze met amaretto naar smaak (voor de kindjes kun je dit weglaten, maar voor de volwassen is dit mmm... zo lekker ;;)

Geniet van de cupcakes en tot de volgende blog!!!

Lieve groetjes Xxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten