Translate

dinsdag 22 mei 2012

Joepies!!! Euh... neen... 't zijn Whoopies :):)

In de 2de aflevering van De Meesterbakker mochten we Whoopies maken... eerlijk zijn ik had ze nog nooit gemaakt, dus ging ik maar aan de slag en moet zeggen ze zijn niet moeilijk te maken en hier thuis vonden ze Whoopies super lekker :) :) en zeker voor herhaling vatbaar!!  Dus heb ik ze gisteren op verzoek van mijn kroost nog eens gemaakt.
Het zijn vanille whoopies met mascarponecrème en verse aardbeien geworden, maar eens je het basisrecept hebt, kun je eigenlijk ook alle kanten op met deze koekjes of zijn het cakejes ;-)







Hier het receptje van de Whoopies:

120gr boter
200r suiker
2 eieren
merg uit een vers vanillestokje
200ml melk
360gr bloem
7gr bakpoeder
mespuntje zout

Oven verwarmen op 190°C.  Doe de boter samen met de suiker in een kom en klop rustig luchtig.  Voeg dan de vanille, melk en de eieren toe en mix 2 minuten.  Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout in een andere kom en meng door elkaar.  Voeg dit bij het natte mengsel en mix tot een glad beslag.  Verdeel het deeg met een lepel over het bakpapier, leg ze niet te dicht bij elkaar want ze lopen nog uit en bak af ongeveer 10 minuten.

Voor de Crème:

150ml room
20gr vanillesuiker
250gr mascarpone

Klop de room met de suiker op, zeker niet stijf en voeg de mascarpone toe en klop deze er goed onder (daarom mag je de room nog niet volledig stijf kloppen, omdat je nog de mascarpone erdoor klopt).   Doe in een spuitzak en spuit een ring rond de buitenkant van de Whoopies en leg in het een midden een verse aardbei en leg op elkaar.  Bestrooi met bloemsuiker en spuit een toefje crème vanboven en werk af met een stukje aardbei.

Laat het jullie smaken!!

Vele lieve groetjes,

Lindsay

3 opmerkingen:

  1. Ze zien er in ieder geval zeer lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. watd is nu eigenlijk het verschil tussen macarons en whoopies?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Macarons worden gemaakt met eiwit, suiker, bloemsuiker en amandelpoeder en Whoopies zijn eigenlijk ronde cakejes, dus gemaakt met bloem, melk, suiker, boter, eitjes.

    BeantwoordenVerwijderen