Translate

maandag 27 mei 2013

Citroencrème potjes :)

Vandaag volop mogen genieten van het zonnetje en wat doen die zonnestraaltjes toch deugd!!!  Hoog tijd om iets fris te maken als 4-uurtje.  Ik ben verzot op citroen, echt alle gebak waar citroen inzit eet ik in een mum van tijd op ;) dus heb ik gekozen voor een simpel maar oooooh zooooo lekker dessertje met citroen.  Echt, je zult er van versteld staan hoe snel je dit klaar maakt :) alleen moet het wel minimum 4-uurtjes in de koelkast en geloof me dit zijn 4 lange uren ;)





 


Hier komt het 'poep'simpel receptje:

voor 4 potjes:

480ml room (40% vetgehalte)
100gr kristalsuiker
2 theelepels citroen zeste
60ml citroensap

Doe de room met de suiker in een steelpannetje en zet op het vuur.  Laat eerst de suiker smelten in de room op een zacht vuur.  Als de suiker is gesmolten laat je de room al roerend koken voor ongeveer 3 minuutjes.  Haal van het vuur af en doe er het citroensap en de zeste bij, roer goed samen.  Laat dit eventjes staan tot het lauw aanvoelt en giet het in schaaltjes.  Ze de schaaltjes in de koelkast en laat ze zeker 4 uur staan :) hééééél moeilijk, ja ik spreek uit ervaring ;)
Maar het is zeker en vast de moeite waard, want na die 4 uur krijg je een zalig lekkere gebonden citroencrème :)
Je kan de crème eventueel nog afwerken met een toefje slagroom.

Laat het jullie smaken en ik denk dat ik er morgen terug maak!!

Tot de volgende blog!

Lieve groetjes,

Lindsay xxx

6 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor het delen!
    Bedoel je met room, slagroom? Ik heb hier 2 soorten staan, maar beide zonder percentage.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heykes, slagroom is eigenlijk opgeklopte room, het is de gewone vloeibare room zoals bv Campina, die je idd ook kan opkloppen tot slagroom. xxx

      Verwijderen
    2. Dank je wel! Vanmiddag eens kijken in de winkel. Wat zijn dat trouwens voor toefjes? Er zit een voetje onder. Lijkt wel schuim?

      Verwijderen
  2. Mijn potjes staan in de koelkast. Gelukkig is er deze namiddag cursus. Dus dat is ideaal, na de cursus zullen ze dan netjes opgesteven zijn. Ik laat je nog weten hoe ze smaken. Heel erg bedankt voor het recept !
    Claudine

    BeantwoordenVerwijderen