Translate

donderdag 30 mei 2013

Rode vruchten taartjes met verse banketbakkersroom en een taartkorstje van kokos :)

Ik krijg vaak de vraag of ik mijn recept voor banketbakkersroom wil delen.  Ja hoor, natuurlijk geen probleem :) Het staat zelfs al op mijn blog bij de 'pap'cupcakes :) Maar ik heb ook nog een andere receptje zonder het puddingpoeder, maar ook héél lekker.  Ik zou zeggen maak ze eens allebei en laat me zeker je favoriet weten!  Deze taartje zijn terug zo simpel om te maken, maar oh zo lekker.  Ik heb het vaak druk druk druk, dus zo'n receptjes zijn altijd handig ;)





Hier komt het receptje:

Voor de kokostaartjes (ongeveer 4 taartjes):

2 eiwitten
115gr suiker
180gr kokos

Spuit je vormpjes in met een klein beetje bakspray.
Meng de suiker en de kokos met de eiwitten en druk dit mengsel goed aan in de bakvormpjes.  Bak de taartjes af in een voorverwarmde oven op 150°C zo'n 25-30 minuten of tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.  Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen in de vormpjes.

Voor de banketbakkersroom:

500ml volle melk
1 vanillestok
4 eidooiers
45gr maïzena
75gr suiker

Breng de helft van de melk met het vanillemerg aan de kook (ik smijt er ook altijd het stokje in).
Doe in de andere helft van de melk de suiker en de maïzena, meng goed.  Doe er dan ook de 4 eidooiers bij en meng tot een egale massa.  Als de melk begint te koken, giet je deze al roerend op het andere melkmengsel en giet dit terug in het pannetje en zet terug op het vuur.  Laat al roerend indikken.  Laat eventjes doorkoken en giet direct in een andere schaal.  Dek af met een plastiek folie en zet in de koelkast om af te koelen.

Als de banketbakkersroom is afgekoeld klop je deze goed glad en stop hem in een spuitzak.  Spuit de bodem van je taartjes vol banketbakkersroom en werk de taartjes verder af met rode vruchten naar eigen smaak.

Hopelijk krijgen we binnenkort iets mooier weer, zodat we volop van dit soort taartjes kunnen genieten ;)

Tot de volgende blog!

Lieve groetjes,

Lindsay

2 opmerkingen:

  1. Dank je wel, Lindsay! Deze ga ik zeker eens uitproberen! Ben nu op dieet, maar zal zeker een keertje mogen snoepen :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gracias,
    Eres la mejor!!!
    Viba Google y su traductor!

    BeantwoordenVerwijderen