Hier komt het 'poep'simpel receptje:
voor 4 potjes:
480ml room (40% vetgehalte)
100gr kristalsuiker
2 theelepels citroen zeste
60ml citroensap
Doe de room met de suiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat eerst de suiker smelten in de room op een zacht vuur. Als de suiker is gesmolten laat je de room al roerend koken voor ongeveer 3 minuutjes. Haal van het vuur af en doe er het citroensap en de zeste bij, roer goed samen. Laat dit eventjes staan tot het lauw aanvoelt en giet het in schaaltjes. Ze de schaaltjes in de koelkast en laat ze zeker 4 uur staan :) hééééél moeilijk, ja ik spreek uit ervaring ;)
Maar het is zeker en vast de moeite waard, want na die 4 uur krijg je een zalig lekkere gebonden citroencrème :)
Je kan de crème eventueel nog afwerken met een toefje slagroom.
Laat het jullie smaken en ik denk dat ik er morgen terug maak!!
Tot de volgende blog!
Lieve groetjes,
Lindsay xxx
Dank je wel voor het delen!
BeantwoordenVerwijderenBedoel je met room, slagroom? Ik heb hier 2 soorten staan, maar beide zonder percentage.
Heykes, slagroom is eigenlijk opgeklopte room, het is de gewone vloeibare room zoals bv Campina, die je idd ook kan opkloppen tot slagroom. xxx
VerwijderenDank je wel! Vanmiddag eens kijken in de winkel. Wat zijn dat trouwens voor toefjes? Er zit een voetje onder. Lijkt wel schuim?
VerwijderenWat is zeste?
BeantwoordenVerwijderenRasp van een citroenschil
VerwijderenMijn potjes staan in de koelkast. Gelukkig is er deze namiddag cursus. Dus dat is ideaal, na de cursus zullen ze dan netjes opgesteven zijn. Ik laat je nog weten hoe ze smaken. Heel erg bedankt voor het recept !
BeantwoordenVerwijderenClaudine