Translate

vrijdag 14 juni 2013

Lekkere luchtige chocomousse :)

Een lekkere chocomousse lust iedereen wel denk ik, mijn gezin is er in ieder geval dol op.  Yara vraagt geregeld: 'mama wanneer maak je nog eens chocomousse'?  U vraagt, wij draaien ;) Dit is een heerlijke luchtige chocomousse, want ik hou niet van die mousses die zwaar vallen...  Ik leg meestal een paar frambozen op de bodem van het potje, zoooooo lekker :)




 
 
Hier het receptje:

200gr pure chocolade (ik gebruik de callets van callebaut)
25gr ongezouten boter
3 eitjes
2 eetlepels suiker
250ml room
2 theelepels koffiepoeder

Doe de chocolade samen met de boter in een kom die microgolfoven bestendig is en smelt deze in de microgolf.  Scheidt de eitjes en roer de dooiers door de gesmolten chocolade, zet eventjes opzij.  Voeg het koffiepoeder bij de room en klop op (niet helemaal stijf) voeg de chocolade bij de room en klop nog eens goed door.  Klop nu de eiwitten op met de suiker en spatel deze in 2 keer bij het chocolademengsel.  Niet te 'bruut' mengen, want je wil zoveel mogelijk lucht behouden.  Ik stop de chocomousse in een spuitzak en spuit deze in potjes.  Werk af met een beetje geschaafde chocolade en laat ze zeker 2 uur opstijven in de koelkast. 

Genieten maar!!!!

Lieve groetjes en tot de volgende blog! :) xxx
 

4 opmerkingen:

  1. potjes staan in de frigo... 2 uur wachten vanaf nu :) Het koffiepoeder vond ik wel raar, maar ik volg het recept! Mooie blog waar je zo'n zin van krijgt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kun je deze mousse ook gebruiken als vulling voor macarons?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idd zou ik ook willen weten of je deze als vulling in taart kan gebruiken? Lijkt me lekker. .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Lindsay, wat een geweldige blog, I love it :)

    ik heb een vraagje over dit recept, ik ben niet zo een fan van rauw ei in mijn eten/toetjes/alles niet, kan ik dit recept ook maken zonder ei?

    BeantwoordenVerwijderen