Translate

donderdag 15 augustus 2013

Citroen/frambozencake

30 juli mocht ik weer wat kaarsjes uitblazen :) en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij!  Ik ben echt verzot op citroen (mocht het jullie nog niet zijn opgevallen ;)) dus koos ik voor een super lekkere en gemakkelijke citroen/frambozencake.  Wat deze cake zo lekker maakt is de citroensiroop die je er na het bakken overgiet, mmm... echt zooooooo lekkker!!!  Ik heb alvast genoten van mijn birthday gebakje!!






Receptje:

Voor de cake:

125gr ongezouten boter
130gr fijne suiker
2 grote eieren
fijn geraspte schil van 1 citroen
110gr zelfrijzende bakmeel
1 bakje frambozen van 125gr
Tip zorg er steeds voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 180°C.  Klop de boter en de suiker bleek en luchtig.  Klop er dan 1 voor 1 de eitjes door, telkens goed doorkloppen. Klop er nu kort de citroenschil door.  Zeef de bloem en spatel deze door mengsel.  Vet een bakvorm van 20x20cm in en verdeel het beslag over de bakvorm.  leg er de frambozen op.  Bak de cake ongeveer 20 minuten goudbruin.  Haal hem uit de oven en prik er gaatjes in, giet de citroensiroop mooi gelijkmatig over de cake en laat afkoelen.

Citroensiroop:

4 el fijne suiker
Sap van 1 citroen

Ik hou van de zure smaak dus ik neem maar 4 el maar als je het zoeter wil kan je gerust 6 el nemen.

Breng het citroensap en de suiker al roerend aan de kook tot de suiker volledig is opgelost.


Mmm... krijg er nu al terug zin in, hopelijk genieten jullie evenveel van deze cake!!

Lieve zoete groetjes,

Lindsay x



2 opmerkingen:

  1. Deze is lekker....mmm :-) Bedankt om al die lekkere recepten te delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kwam wat frambozen tekort en heb wat blauwe bessen in de plaats er mee in gebakken! Het was een succes

    BeantwoordenVerwijderen