Translate

zondag 18 augustus 2013

Marmercake met chocoladecrème

Zo af en toe mogen mijn kids zelf hun taartje kiezen en deze week was het de beurt aan Yoran.  Hij had nog eens zin in zo'n taartje met 2 kleurtjes met chocolade bovenop en natuurlijk ook met de 'bollekes' hé mama :) Dus ging mama aan de slag en ooooh wat heeft mijn kleine man genoten van zijn taartje!!!  Iets bakken hoeft niet altijd 'ingewikkeld' te zijn, ik vind de simpelste receptjes vaak de lekkerste, het geheim zit hem ook in lekkere verse producten te gebruiken ;)





Hier het receptje:

170gr ongezouten boter
140gr fijne suiker
3 eieren
140gr zelfrijzend bakmeel
1tl vanille-extract
2 el ongezoete cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180°C.  Vet een ronde springvorm van 20cm in en bekleed de bodem met bakpapier.  Klop de boter met de suiker wit en luchtig.  Voeg er de eitjes 1 voor 1 aan toe en klop telkens na iedere toevoeging goed door.   Zeef het bakmeel boven het mengsel en vouw het erdoor.  Verdeel dit beslag over 2 kommen en roer er door het ene het vanille-extract door en door het andere het cacaopoeder.  Schep afwisselend een lepel wit beslag en een lepel bruin beslag in de bakvorm en roer het dan nog eens met een satéprikker of mesje door elkaar zo bekom je het marmer effect.  Bak de taart 45 minuten tot hij mooi gerezen is en goudgeel is.  Laat de taart volledig afkoelen.

Voor de chocoladecrème:

80 ml room 40%
80 gr fijne suiker
80 gr ongezouten boter
50 gr gesmolten pure chocolade

Verwarm de room met de suiker in een steelpannetje tot de suiker gesmolten is.  Laat goed afkoelen!  Klop de boter wit en voeg er dan het afgekoelde room/suikermengsel aan toe en klop tot de crème bindt.  Voeg er de afgekoelde chocolade en toe en klop nog eens kort door.  Doe de crème in een spuitzak en spuit dotjes op je afgekoelde marmercake.  Werk af met chocoladebollekes :) of chocoladeschilfers.  Laat je volledig gaan zou ik zeggen :)

Véél bakplezier!!

Lieve groetjes,

Lindsay xxx

6 opmerkingen:

  1. piep

    mmmm Lyndsay, lekker...jouw kids hebben al de goede smaak van mama te pakken.

    knuf Mieke (mama Elke)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey Lyndsay,
    heb je soms de verhoudingen voor deze taart/cake voor een springvorm van 26cm?

    groetjes caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heykes Caroline,

    Ik zou zeker het receptje x2 doen, denk wel dat je dan een mooie taart krijgt uit een springvorm van 26cm.

    Lieve groetjes,

    Lindsay

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt Lindsay

    we gaat dat eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ziet er megalekker uit! da wordt er eentje om uit te proberen voor de jongste zijn verjaardagsfeestje!!!

    BeantwoordenVerwijderen