Translate

woensdag 20 juli 2011

Brownie Cupcakes met een extra twist :)

Wat moet een mens met dit slechte weertje?  Cupcakes bakken natuurlijk!  Dit keer zijn het Brownie cupcakes geworden en ze zijn echt goddelijk!  Je moet natuurlijk wel van Chocolade houden :) maar in mijn geval is dit geen probleem :)

Hier komt het receptje:

120 gram pure chocolade (55% of 65%)
113 gram roomboter
250 gram suiker
1 theelepel vanille essence
3 grote eieren (L), losgeklopt
105 gram bloem (geen zelfrijzend)
¼ theelepel zout

Bréssileinne nootjes
Bakvaste chocoladestaafjes

Verwarm de oven voor op 170ºC en zet de cupcake vormpjes klaar.

Doe de boter en de chocolade in een in de magnetron (op laag vermogen) smelten ( Hoeft echt niet lang, dus zeker af en toe controleren of de chocolade verbrand). Laat het daarna iets afkoelen. Doe de suiker erbij en roer het goed door. Voeg de vanille essece ook toe en de eieren en roer weer goed door (gewoon met een houten lepel) totdat je een gladde, zachte (vloeibare) massa hebt. Voeg als laatste de bloem met de zout toe, en roer het rustig door, totdat alle bloem opgenomen is in het mengsel. 

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes, breek de bakvaste chocoladestaafjes in stukjes en stop deze in het beslag, strooi er nog een beetje nootjes over en bak de brownie cupcakes ongeveer 20 minuten. Als je een saté prikker erin steekt moet deze er nog plakkerig uitkomen, niet meer met vloeibaar beslag maar wel nog behoorlijk plakkerig. Als het nog vloeibaar is, laat ze dan 1 minuut langer in de oven en test weer. Laat de cupcakes daarna wat afkoelen als je dit kan natuurlijk :) Ik zelf kan er echt niet afblijven en eet ze liefst lekker warm :)Deze week volgen zeker nieuwe creacties, dus zeker blijven volgen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten