Translate

vrijdag 22 juli 2011

vanillecupcakes met 'PAP' :)

Gisteren langsgeweest bij oma en opa en vlug nog een paar cupcakes gebakken voor bij de koffie :) Het zijn mijn standaard vanillecuppies geworden met een overheerlijke toef banketbakkersroom en moet zeggen dat deze combinatie hééééél erg lekker is!  Ze zijn in ieder geval goedgekeurd door Kids en Manlief. 

Hier volgt het recept:

Voor 12 cupcakes:

125g zelfrijzende bloem
125g suiker
125g goeie boter
2 eitjes
2 eetlepels melk
1/2 vanillestokje

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.  Zet 12 cupcake vormpjes klaar en verwarm de oven voor op 170°
Snij het halve vanillestokje doormidden en schraap er de zaadjes uit en voeg dit bij de suiker en eitjes.  (het stokje kun je bij je suiker stoppen, zo krijg je vanillesuiker).
Klop de suiker samen met de eitjes tot een luchtig schuimende massa (toch zeker 5min kloppen)
Smelt de boter in de microgolf op laag vermogen, de boter mag zeker niet te warm zijn!  Voeg de gesmolten boter bij het suiker- eimengsel en zeef er het zelfrijzend bakmeel onder.  Alles goed mengen en op het laatste de melk erbij doen.  Vul je vormpjes met ongeveer 35/40g deeg en bak ze in de oven op 170° gedurende 18min.  Je kunt echt vanalles aan dit simpele maar ooooh zo lekker beslag toevoegen, denk maar aan frambozen, stukjes bakvaste chocolade, rabarber, chocolade, speculoospasta, stukjes speculoos, nootjes, banaan en ga zo maar door... :)

Voor de lekkere 'PAP' topping:

250ml melk
50ml room
1 vanillestokje
2 eidooiers
40g suiker
20g puddingpoeder

Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit, voeg ze, samen met het stokje bij het room- melkmengsel.  Breng de room- melk aan de kook.
Meng intussen de suiker met de puddingpoeder samen met de eidooiers, als de melk kookt, giet je eerst een klein beetje van de warme melk bij de suiker en eitjes, eventjes goed doorroeren tot een gladde massa en dan giet je dit bij de melk.  Zeker goed blijven roeren en eventjes laten koken, tot je pap dikker wordt en er bubbels beginnen opkomen, de pap direct in een kom gieten en afdekken met een plastic folie, in koelkast laten afkoelen. mmmm... ik krijg er weer zo ontzettend zin in... :)

Tot binnenkort,

Liefs Xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten